Oma maa tuhansille Nigeriassa

”Saimme asuntomme omistustodistuksen helposti. Talomme arvo on kasvanut, ja omaisuudestamme on tullut entistä houkuttelevampaa.

Poliitikot kouluun Myanmarissa

”Ennen keskityin vain etnisen ryhmäni asioihin. Nyt ymmärrän, ettei se riitä, jos haluamme edistää demokratiaa”, sanoo Shanin osavaltion paikallispoliitikko.

Kaivokset verolle Sambiassa

​”Haluamme kaivosten maksavan valtiolle sen, mikä sille kuuluu. Hanke auttaa meitä varmistamaan, että kaivokset tekevät tilin kaikesta, mitä tuottavat”, sanoo Sambian valtion kaivosjohtaja Mooya Lumamba.

Tulvilta turvaan 125 000 ihmistä

Vuonna 2012 Senegalin pääkaupunkiin Dakariin satoi kahdessa tunnissa 1,5 metriä vettä. Ihmisiä kuoli ja vesi ja siinä kelluvat jätteet levittivät tauteja.

Metsistä talouskasvua

Pellolta maissi, metsästä lisätulot. Nykyisin metsät ovat merkittävä lisätulonlähde Keski-Amerikan maanomistajille.

Turismista työtä 60 000:lle

Vuosia sitten laosilainen leski Som Chit sinnitteli pystyäkseen ruokkimaan itsensä ja neljä lastaan. Yllättäen Chit pääsi siivoojaksi hotelliin Aasian kehityspankin ADB:n kautta.

Lainalla omaan kotiin

Morm Sorady pyörittää kahvilaa tehtaan työntekijöille Kambodzhan pääkaupungissa Phnom Penhissä. Hän ansaitsee miehensä kanssa palkkaa yhteensä 360 euroa kuukaudessa, joten rahan säästäminen on vaikeaa.

Tytöille koulutus, ei häämekkoa

Kamerunilaisen 14-vuotiaan Faouzia Yayan isä pakotti tytön menemään naimisiin aikuisen miehen kanssa. Avioliitto muuttui väkivaltaiseksi nopeasti.

Kaikki tytöt koodaamaan

Kenialaiset Sheila Achiena ja Nelly Beizu iloitsevat pääkaupunki Nairobin suurimmassa slummissa Kiberassa. He ovat oppineet koodaamaan.