Kirsi Madi UNICEFin toimiston johtajaksi

Tavoite on vahvistaa paikallista osaamista sekä kunnioittavaa ja huolehtivaa työkulttuuria. Suomalainen Kirsi Madi, 56, on nimitetty viime vuoden lopulla YK:n lastenjärjestön UNICEFin pääjohtajan toimiston johtajaksi New Yorkiin.

Kehitysyhteistyökritiikkiin kannattaa vastata rehellisesti

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD ruotii tuoreessa raportissaan kehitysyhteistyön tilaa aikana, jolloin populismi, protektionismi ja nationalismi ovat nousussa. Kehitysyhteistyöhön kohdistuva epäluottamus on kasvanut avunantajamaissa, todetaan OECD:n kehitysapukomitean DACin vuosiraportissa.

Mekong on enemmän kuin joki

Mekongin rikkaus perustuu vuotuiseen kiertoon, jossa sade ja kuivuus vuorottelevat. Nyt joen luontaista rytmiä häiritsevät padot ja muut rakennushankkeet.

Etiopia kierrättää muovipulloja

Keskivertoetiopialainen kuluttaa vuodessa kolmisen kiloa muovia, josta osa on kertakäyttöisiä juomapulloja. Sadan miljoonan ihmisen maassa se tarkoittaa valtavasti muovijätettä, jota on alettu nyt kerätä ja käsitellä uusiomuovin raaka-aineeksi.

Lumileikit kutsuvat Kaukasukselle

Lumi, edulliset hinnat ja viisumivapaus houkuttelevat Persianlahden maiden vierastyöläisiä lomailemaan Kaukasukselle Georgiaan. Kristine Alejo riisuu takkinsa, villapuseronsa ja lämpökerrastonsa.