Sukupuolten tasa-arvo edistyy

Pekingin toimintaohjelman ja YK:n turvaneuvoston 1325-päätöslauselman laatimisesta on kulunut tasavuosia. Ne avartavat yhä tyttöjen ja naisten toiveita, mahdollisuuksia ja valintoja, kirjoittaa Elina Nikulainen.

Kodilla on väliä

Lasten ja nuorten kotitausta vaikuttaa oppimistuloksiin niin Suomessa kuin maailmallakin. Se lisää koulutuksen eriarvoisuutta, kirjoittaa Mia Malama.

Maalitauluna toimittaja

Toimittajien työtä ei enää estetä lainsäädännöllä vaan henkisellä ja fyysisellä väkivallalla sekä kaappaamalla medioita, kirjoittaa Elina Grundström. Kun meille Julkisen sanan neuvostoon tulee ulkomaalaisia vieraita, kevyeksi tarkoitettu alkujutustelu voi saada mykistävän käänteen.

Öljymaan vakaus vaatii ilmastotoimia

Nigerian on ryhdyttävä kiireesti torjumaan ilmastonmuutosta, vaikka vielä ihmisiä eniten huolettavat köyhyys ja turvattomuus. Koillis-Nigeriassa, Maidugurin kaupungin itäpuolella Tšadjärvi kutistuu hälyttävää tahtia.

Tuplasokki tuhosi Liberian saavutuksia

Köyhien maiden pitäisi säästää pahan päivän varalle, mutta juuri köyhille maille ja niiden köyhimmille kansalaisille se on kaikkein vaikeinta, kirjoittaa Kristiina Karjanlahti. Asuin ja työskentelin länsiafrikkalaisessa Liberiassa vuosina 2007–2011.

Kolumni: Voiko kehitysavulla vaikuttaa maahanmuuttoon?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kehitysmaiden taloudellisen hyvinvoinnin parantuminen saattaa lyhyellä ja keskipitkällä tähtäimellä lisätä muuttoliikkeitä. Julkisuudessa käytävässä keskustelussa kehitysavun toivotaan kuitenkin hillitsevän maahanmuuttoa.