Tieto kuuluu kaikille myös köyhissä Afrikan maissa
Wikipedian ja sitä ylläpitävän wikimedialiikkeen tavoite on luoda ja jakaa tietoa mahdollisimman vapaasti ja laajasti, kirjoittaa Heikki Kastemaa.
Wikipedian ja sitä ylläpitävän wikimedialiikkeen tavoite on luoda ja jakaa tietoa mahdollisimman vapaasti ja laajasti, kirjoittaa Heikki Kastemaa.
Talous ja terveys eivät ole kriisissä vastakkain. Pandemian globaali hillintä on parasta talouspolitiikkaa, kirjoittaa dosentti Timo Miettinen.
Pahimmillaan koronapandemia kiihdyttää aikamme isoista ympäristökriiseistä molempia: ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden katoa, Tiina Raevaara kirjoittaa.
Tarvitsemme kehitystä, jossa muiden muassa köyhyyden torjunta ja paikallisten ruokajärjestelmien elvyttäminen tukevat koulutuksen ja terveydenhuollon kehittämistä, tutkija Ville Lähde kirjoittaa.
Pekingin toimintaohjelman ja YK:n turvaneuvoston 1325-päätöslauselman laatimisesta on kulunut tasavuosia. Ne avartavat yhä tyttöjen ja naisten toiveita, mahdollisuuksia ja valintoja, kirjoittaa Elina Nikulainen.
Lasten ja nuorten kotitausta vaikuttaa oppimistuloksiin niin Suomessa kuin maailmallakin. Se lisää koulutuksen eriarvoisuutta, kirjoittaa Mia Malama.
Toimittajien työtä ei enää estetä lainsäädännöllä vaan henkisellä ja fyysisellä väkivallalla sekä kaappaamalla medioita, kirjoittaa Elina Grundström. Kun meille Julkisen sanan neuvostoon tulee ulkomaalaisia vieraita, kevyeksi tarkoitettu alkujutustelu voi saada mykistävän käänteen.
Nigerian on ryhdyttävä kiireesti torjumaan ilmastonmuutosta, vaikka vielä ihmisiä eniten huolettavat köyhyys ja turvattomuus. Koillis-Nigeriassa, Maidugurin kaupungin itäpuolella Tšadjärvi kutistuu hälyttävää tahtia.
Köyhien maiden pitäisi säästää pahan päivän varalle, mutta juuri köyhille maille ja niiden köyhimmille kansalaisille se on kaikkein vaikeinta, kirjoittaa Kristiina Karjanlahti. Asuin ja työskentelin länsiafrikkalaisessa Liberiassa vuosina 2007–2011.
Tutkimukset ovat osoittaneet, että kehitysmaiden taloudellisen hyvinvoinnin parantuminen saattaa lyhyellä ja keskipitkällä tähtäimellä lisätä muuttoliikkeitä. Julkisuudessa käytävässä keskustelussa kehitysavun toivotaan kuitenkin hillitsevän maahanmuuttoa.