Millä mielellä Nepaliin?

Aurora Saares lähtee YK:n apulaisasiantuntijaksi maanjäristyksestä toipuvaan Kathmanduun. ”Seuraan ja arvioin Nepalin terveysohjelmia Maailman terveysjärjestössä WHO:ssa.

Puolivuosisataa suomalaisosaajia maailmalla

Vuonna 1965 ensimmäinen suomalainen apulaisasiantuntija lähti YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestöön FAOon. Vuoden 1965 jälkeen yli 900 suomalaista on lähtenyt apulaisasiantuntijoiksi YK:n järjestöihin ja kansainvälisiin rahoitus- ja tutkimuslaitoksiin, kuten Maailmanpankkiin.

Millä mielellä Sudaniin?

Inkeri Kantola lähtee YK:n apulaisasiantuntijaksi ruokapulasta kärsivään maahan. ”Kuulun Maailman ruokaohjelman WFP:n seitsemän hengen tiimiin Sudanin pääkaupungissa Khartumissa.

Millä mielellä Ugandaan?

Visa Tuominen lähtee YK:n apulaisasiantuntijaksi Itä-Afrikan rentoon Kampalaan. ”Edistän Ugandassa veteen, sanitaatioon ja hygieniaan liittyvää innovaatio-ohjelmaa.

Millä mielellä Afganistaniin?

Aino Friman lähtee YK:n vapaaehtoiseksi yhteen maailman kriisipesäkkeistä. ”Minun tehtäväni on kerätä ja analysoida tutkimusaineistoa Afganistanin ympäristöstä, köyhyydestä ja luonnonvaroista YK:n kehitysohjelman UNDP:n kestävän kehityksen yksikössä.

Millä mielellä Sambiaan?

Linda Jönsson lähtee YK:n apulaisasiantuntijaksi Suomen pitkäaikaiseen kumppanimaahan. ”Olen 29-vuotias, ja halunnut aina edistää koulutusta ja lasten oikeuksia.

Millä mielellä Serbiaan?

Elina Järvelä aloitti työnsä YK:n vapaaehtoisena ympäristö- ja energia-alan asiantuntijana.   ”Olen 30-vuotias ympäristöasiantuntija.

Millä mielellä Sudaniin?

Sara Granlund puolustaa YK:n apulaisasiantuntijana ihmisiä, jotka ovat vaarassa menettää kansalaisuutensa.   ”Olen 28-vuotias ja kotoisin Ähtävältä, nykyisestä Pedersören kunnasta Pohjanmaalta.

Huonoista vaihtoehdoista paras

Köyhyys erottaa lapset äideistään ja pakottaa heidät varhain työhön.   Bangladeshilainen Fatema työskentelee ompelijana tehtaassa, joka tuottaa tekstiileitä Euroopan markkinoille.