Kirsi Madi UNICEFin toimiston johtajaksi

Tavoite on vahvistaa paikallista osaamista sekä kunnioittavaa ja huolehtivaa työkulttuuria. Suomalainen Kirsi Madi, 56, on nimitetty viime vuoden lopulla YK:n lastenjärjestön UNICEFin pääjohtajan toimiston johtajaksi New Yorkiin.

Kehitysyhteistyökritiikkiin kannattaa vastata rehellisesti

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD ruotii tuoreessa raportissaan kehitysyhteistyön tilaa aikana, jolloin populismi, protektionismi ja nationalismi ovat nousussa. Kehitysyhteistyöhön kohdistuva epäluottamus on kasvanut avunantajamaissa, todetaan OECD:n kehitysapukomitean DACin vuosiraportissa.

Etiopia sai rauhannobelistin

Pääministeri Abiy Ahmed Ali neuvotteli rauhan Eritrean kanssa mutta joutuu nyt kohtaamaan vieläkin suuremman haasteen: oman maansa etnisen nationalismin. ”Suurin muutos, mitä Etiopiassa on koskaan koettu.” Suurlähettiläs Helena Airaksinen kuulostaa innostuneelta puhelimessa.

Perhe on paras

Perhemallit moninaistuvat, samoin tyttöjen ja naisten mahdollisuudet toimia niin perheen sisällä kuin sen ulkopuolellakin, todetaan YK:n tasa-arvojärjestön tuoreessa raportissa. Tilastokeskuksen mukaan ”perheen muodostavat yhdessä asuvat avio- tai avoliitossa olevat tai parisuhteensa rekisteröineet henkilöt ja heidän lapsensa, jompikumpi vanhemmista lapsineen sekä avio- ja avopuolisot sekä parisuhteensa rekisteröineet henkilöt, joilla ei ole lapsia”.

Kehitysapu ei yksin riitä

Apubudjetti kasvaa, mutta tarvitsemme lisää yksityisiä investointeja, jotta kestävän kehityksen tavoitteet voidaan saavuttaa, sanoo ministeri Ville Skinnari (sd.). Ville Skinnari on astunut kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin saappaisiin tyytyväisin mielin.