Köyhät perheet tarvitsevat mielenterveystukea

Koronaviruspandemia on sulkenut kaupunkeja ja jättänyt vanhemmat yksin huolehtimaan omasta ja lastensa hyvinvoinnista. Monilla henkinen kestävyys on koetuksella, ja he kaipaavat apua, kirjoittavat Ifeanyi Nsofor ja Shubha Nagesh.

Miksi kaikki tytöt eivät käy koulua?

Tyttöjen koulunkäynti on lisääntynyt ja oppimistulokset parantuneet merkittävästi viimeisen 25 vuoden aikana. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää, jotta koulutuksessa päästään todelliseen sukupuolten väliseen tasa-arvoon, kirjoittaa UNESCOn Manos Antoninis.

Kuinka pandemiasukupolvi pelastetaan?

Koronavirus on aiheuttanut koulutuksen kriisin, josta kärsivät eniten vähävaraiset lapset. Tämän paikkaamiseksi tarvitaan velkahelpotuksia, koulutusinvestointeja ja tulonsiirto-ohjelmia, kirjoittavat Etiopian pääministeri Abiy Ahmed ja Iso-Britannian entinen pääministeri Gordon Brown.

Viruksen jälkeen kohti vihreämpää taloutta

Sen sijaan, että vain reagoisimme koronakriisin kaltaisiin hätätiloihin, meidän tulee rakentaa talousjärjestelmiä, joissa uhkia on nykyistä vähemmän, kirjoittavat Sandrine Dixson-Declève, Hunter Lovins, Hans Joachim Schellnhuber ja Kate Raworth.