Ei mikään mukava infografiikka

Tiedon visualisointi lähtee organisaatioiden viestintäosastoilla ja mediatalojen toimituksissa usein liikkeelle toteamuksella ”Tähän sopisi joku kiva infografiikka”. Lähi-idän tilannetta kuvaavan grafiikan lähtökohta oli toinen.

”Lähi-idän tilanteen humanitaarisia kriisejä seuraavan deskin sanavarasto tilanteen karmeuden kuvaamiseksi on vuoden 2015 puoleenväliin mennessä huvennut yhtä tyhjiin kuin rahoitus kriiseihin vastaamiseksi”, luki yhdessä ensimmäisistä loman jälkeen lukemistani ulkoministeriön raporteista.

Koska sanat olivat loppuneet, ajattelin ottaa avuksi kuvat. Oheisessa grafiikassa olen koettanut visualisoida yhdessä graafikon kanssa kyseisen raportin numerotiedot niitä hieman täydentäen.

 

***

LähiItä2

Ps. Alkuperäisen raportin pohjalta laadittu uutinen on luettavissa ulkoministeriön verkkosivuilta. Siinä kuvataan tilannetta laajemmin ja kerrotaan myös Palestiinalaisalueiden ahdingosta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ei mikään mukava infografiikka

  1. Koska infografiikka on oikeassa, mutra tekijä puolueellinen on palestiinalaisten ahdinko mainittu oikein tuplana propagandassa. Eivätkö silmänne todellakaan avaudu, että tässä ahdingossa on kyse erittäin paljon laajemmasta ja suuremmasta sekä tuhoamiseen tähtäävästä tragediasta, toisin kuin PA-alueella?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *