Millä mielellä Intiaan?

Laura Inha lähtee YK:n apulaisasiantuntijaksi maailman toiseksi väkirikkaimpaan maahan.
 

”Olen 31-vuotias diplomi-insinööri. Intiassa olen osa Maailmanpankin Etelä-Aasian vesi- ja sanitaatiotiimiä. Työ on pääasiassa strategioiden ja ohjelmien toteuttamista. Tuotan analyyttistä tutkimustietoa asiakkaille ja kehitän parhaita toimintamalleja. Teen yhteistyötä eri osapuolten kanssa ja jaan tietoa.

Valmistuin vuonna 2010 Tampereen teknillisen yliopiston rakennustekniikan koulutusohjelmasta, jossa pääaineeni oli vesi ja ympäristö. Neljä viime vuotta olen työskennellyt suunnittelijana Ramboll Finland Oy:ssä. Sitä ennen kilpaurheilin. Lajinani oli ratamelonta, ja kuuluin Suomen Olympiakomitean tukiurheilijoihin.

Olen kiinnostunut kansainvälisistä töistä, erityisesti kehitystyöstä, ja Maailmanpankissa saan yhdistettyä nämä. Maailmanpankkiin olen tutustunut pääasiassa sen verkkosivuilla, joten käytännön työskentely ja toimintatavat ovat uutta. Odotan monikulttuurista työympäristöä ja paljon uusia haasteita. Toivon voivani vaikuttaa työlläni havaittuihin epäkohtiin, avustaa asiakkaita ja lisätä tietoisuutta vesi- ja sanitaatiosektorista.

Intiassa työskentelyyn heijastuvat sukupuolten ja ihmisten välinen epätasa-arvo, köyhyys, koulutuksen puute, suuri väkiluku ja infrastruktuurin puutteet.

On jännittävää lähteä Intiaan, jossa en ole ennen käynyt. Tällä hetkellä mielessä pyörivät päällimmäisinä turvallisuusasiat, koska Intiasta tulee jatkuvasti uutisia naisten joukkoraiskauksista. Uskon kuitenkin, että asiat järjestyvät, ja odotan mielenkiinnolla uusia tehtäviä. Toivon tämän tehtävän avaavan minulle uusia ovia kehitystyön ja kestävän kehityksen parissa.”

TEKSTI OUTI EINOLA-HEAD

KUVA SAMULI SIIRALA

 

Kehitystöihin:

YK:N APULAISASIANTUNTIJAKSI LÄHTEE VAIN LAURA INHA.

YK:N VAPAAEHTOISIKSI LÄHTEVÄT:

  • Minja Nieminen, YK:n kehitysohjelma UNDP/Nairobi, Kenia
  • Johanna Ursin, UNDP/Panama City, Panama
  • Katariina Miettunen, UNDP/Itä-Jerusalem, Palestiinalaisalueet