”Jos luovutan, lapset maksavat”

Sankka savu levisi sulattamosta Owino Uhurun kylän ylle Keniassa. Ihmiset sairastelivat, naisten raskaudet päättyivät keskenmenoon ja joesta juoneet kanat kuolivat.

Ideakilpailulla yrittäjäksi

Seppä, hammasteknikko vai autoverhoilija, mikä on sinun liikeideasi? Tätä kysyi YK:n kehitysohjelma UNDP kosovolaisilta keväällä 2015 ja 2016.

Naiset politiikkaan Keniassa

Kenialainen Prischilla Mema Mumba ajaa politiikassa naisille tärkeitä asioita, kuten maanomistusoikeus ja vesihuolto. ”Kerroin ihmisille, että minua kannattaa äänestää, koska tunnen ongelmanne ja haluan ratkaista ne.

Todisteita seksuaalirikoksista

”Ennen jouduimme lähettämään näytteet Keniaan tai Etiopiaan. Ne saattoivat tuhoutua matkalla, ja tulosten saamisessa kesti viikkokaupalla.

Puhdasta vettä 30 vuotta

​”Nykyään kaikki käyttävät valtion vettä, myös maaseudulla. Aikaisemmin oli paljon huonommin: vesi kannettiin kaivoista.

Sotilaista kosmetologeja

”Aiemmin en osannut edes hakata kiviä. Kosmetologikurssi opetti minulle yrittäjätaitoja, palautti itseluottamukseni ja auttoi minua perustamaan salongin.

Vammaiset lapset kouluun

Kuinka oppia koulussa, jos taulun kirjoitusta ei näe? Entä jos opettajan opetusta ei kuule?

Hiv-lääkkeitä 13,6 miljoonalle

”Olemme voineet tarjota hiv-testin, hoitoa ja neuvontaa yhä useammalle lapselle ja nuorelle”, kertoo tansanialainen Bence Maziku. Maziku työskentelee Dar es Salaamissa toimivassa aids-palvelukeskuksessa, joka jakaa maksutonta lääkitystä 26 000 hiv-potilaalle.

Väkivallan tekijät tuomiolle

Nykyään kenialainen Faith Wangiru elää kaksin poikansa kanssa ja pitää puotia, jossa myydään vettä ja jäätelöä. Aiemmin hän eli väkivaltaisen miehen kanssa ja oli tästä myös taloudellisesti riippuvainen.

Verovarat läpinäkyviksi

Käytetäänkö valtion varat suunnitelmien mukaisesti koulutukseen ja terveydenhuoltoon? Saavatko kansalaiset ja yritykset tietää, mihin verovarat on käytetty?