Yli 10 miljoonaa lasta kouluun

​Yli 10 miljoonaa lasta aloitti peruskoulun. Noin 8 miljoonaa äitiä sai ammattilaisen apua synnytykseen. Yli 5 miljoonaa naista ja lasta hyötyi maatalous- ja ravinto-ohjelmista. Noin 8 miljoonaa ihmistä sai ympärivuotiseen käyttöön tehdyn tien. 10 000 yritystä sai lainaa investointeihinsa. Nämä ja paljon muuta mahdollisti EU:n kehitysyhteistyö vuonna 2015.

EU on kehitysyhteistyön supervalta. Yli puolet maailman julkisesta kehitysavusta on lähtöisin EU:sta ja sen jäsenmaista. EU:n kehitysyhteistyön kumppaneina on noin 160 maata sekä paljon järjestöjä eri puolilla maailmaa. Vuosittain EU ja sen 28 jäsenmaata käyttävät kehitysyhteistyöhön yhteensä yli 50 miljardia euroa. EU:n kehityspolitiikka ja -yhteistyö tähtäävät kansainvälisesti sovittujen kestävän kehityksen tavoitteiden (Agenda 2030) toteuttamiseen.

Kuva: Guy Stubbs/ EU, Grafiikka: Juho Hiilivirta

0 kommenttia on “Yli 10 miljoonaa lasta kouluun”

  1. Carola Bröderman

    ..ollaan noin 500miljoonaa ihmistä EU:ssa…voidaan perustaa jokaiseen rauhoitettuun alueeseen, minne pakoon lähteneet lapset perheineen tai ilman ovat pakosalla ja jääneet odottamaan rauhaa, jotta saisivat koulutusta ja toimintaa… EU tekee hyvää , vieläkin enemmän tarvitaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *