Lapset eivät enää näe nälkää

Ravinteikas puuro maistuu puolivuotiaalle Diandélle. Lukuisten muiden lasten tavoin Burkina Fasossa asuva Diandé kärsii kasvuhäiriöistä, joiden taustalla on useimmiten aliravitsemus. Ravitsemuskeskuksessa tytön äitiä Barry Fatimataa opetettiin valmistamaan lapselleen erityisen ravintopitoista ruokaa. Äidille annettiin myös ohjeita rintaruokinnasta.

Diandé oli yksi yli 120 000 alle viisivuotiaasta lapsesta, joka hyötyi Pelastakaa Lapset -järjestön työstä Burkina Fason pohjoisosissa vuosina 2015–2016. Järjestö auttoi aliravittujen lasten sekä odottavien ja imettävien äitien pääsyä terveydenhoidon ja ravinto-ohjelmien piiriin. Samalla perheille jaettiin hygieniapakkauksia ja kunnostettiin vessoja ja peseytymistiloja. Perheiden toimeentuloa vahvistettiin, jotta lasten terveydestä ja ravitsemuksesta pystyttäisiin pitämään parempaa huolta. Pelastakaa Lapset sai työlleen tukea Suomen, Britannian ja EU:n kehitysyhteistyövaroista.

Aliravitsemus vaikuttaa merkittävästi alle viisivuotiaiden kuolemiin. Muun muassa parantuneen terveydenhuollon ja ravitsemuksen myötä alle viisivuotiaiden kuolleisuus maailmassa on puolittunut vuodesta 1990 vuoteen 2015.

Kuva: Eeva Johansson, grafiikka: Juho Hiilivirta

Lue lisää Pelastakaa Lapset -järjestön työstä Burkina Fasossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *