51. Esteetön arki vammaisille

Opasteet viitoittavat näkövammaisen miehen tien pakolaisleirin vessaan. Pyörätuolia käyttävä nainen voi hakea itse vettä, kun hänellä on tarvittavat apuvälineet.

Vammaiset ihmiset ovat humanitaarisissa kriiseissä haavoittuvimpien joukossa ja jäävät helposti ilman tarvittavaa tietoa, apua ja palveluita. Suomi tuki World Visionin työtä, jonka myötä yli 20 000 vammaista ihmistä Kenian ja Ugandan pakolaisleireillä saa nyt puhdasta vettä ja ruokaa, pääsee esteettömästi vessaan ja peseytymään sekä käymään koulua. Ugandan Kyangwalin leirillä vammaiset ovat perustaneet näytelmä- ja draamaryhmän, joka ajaa vammaisten asioita. Vammaiset on myös otettu mukaan päättämään leirin asioista.

Suomi on edistänyt vammaisten asemaa aktiivisesti myös kansainvälisillä foorumeilla. Istanbulissa toukokuussa 2016 järjestetyssä maailman humanitaarisessa huippukokouksessa hyväksyttiin vammaisjulistus, jonka tarkoituksena on edistää vammaisten asemaa humanitaarisessa työssä. Suomella oli keskeinen rooli julistuksen valmistelussa ja Suomi myötävaikutti vahvasti sen hyväksymiseen.

Kuva: World Vision, grafiikka: Juho Hiilivirta

Kehityspoliittinen painopiste Humanitaarinen apu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *