Laatujournalismia Somaliaan

”Tuntuu hyvältä, kun saan ja osaan tehdä hyödyllistä työtä ihmisten tiedonsaannin parantamiseksi. Voin osallistua journalistina Somalian jälleenrakentamiseen”, sanoo tv-toimittaja Sadiyo Mohamed Hassan.

”Täällä on paljon juttuaiheita, myös positiivisia.”

Hän on saanut oppia toimittajatyöhön suomalaiselta Viestintä ja kehitys -säätiöltä, joka on tukenut Somalian kansallistelevision SNTV:n ja Somalian journalistiliiton kautta vapaata tiedonvälitystä Somaliassa vuodesta 2014 lähtien. Mogadishuun on muun muassa rakennettu uutisstudio vuonna 2015. Suomen tuella on lisäksi koulutettu viranomaisia ja toimittajia, myös lasten ja nuorten ohjelmien tekemiseen.

Tuen avulla SNTV:n tuotantotiimi pystyi esimerkiksi lähettämään maan presidentinvaaliäänestyksen suorana lähetyksenä maailmalle vuonna 2017. Pyrkimys on, että SNTV olisi tulevaisuudessa toimituksellisesti riippumaton julkisen palvelun yleisradio. Aiempaa tasapuolisempi, laadukkaampi ja monipuolisempi tiedonvälitys lisää kansalaisten tiedonsaantia ja edistää Somalian yhteiskunnan rauhanomaista kehitystä kohti demokratiaa.

Kuva: Peik Johansson, grafiikka: Juho Hiilivirta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liity Kehitylehden uutiskirjeen tilaajaksi ja saat uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje