Nuoret innostuivat startupeista

Modesta Joseph halusi tehdä tansanialaisten tyttöjen ja naisten elämästä parempaa. Hän koodasi 16-vuotiaana sivuston, jonka avulla nuoret voivat ilmoittaa kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta.

”Keksin tavan, jolla voin auttaa paitsi itseäni, myös yhteisöäni”, Joseph iloitsee. Hän sai siemenrahan yritykseensä Suomen tukemalta innovaatiorahastolta. Rahoituksella Modesta kehitti sovellustaan ja sen markkinointia.

Suomen tukeman innovaatio-ohjelman kautta tansanilaisnuoret saivat tukea yrityksiinsä vuosina 2012–2017. Innovaatiorahastolle hakemuksen teki yli 500 aloittelevaa yritystä, joista 46 parasta sai tukea toimintansa kehittämiseen. Ohjelman tukemissa yrityshautomoissa ja työpajoissa syntyi 68 uutta yritystä ja 18 uutta palvelua tai tuotetta saatiin markkinoille. Yli 50 tansanialaista nuorta yrittäjää pääsi kolmena vuonna Suomen Slush-tapahtumaan hakemaan ideoita liiketoimintaansa. Lisäksi Tanzict-ohjelma auttoi kansallisen viestintäteknologiapolitiikan päivittämisessä ja paikallisen vastuuministeriön osaamisen kehittämisessä. Tansanian lisäksi Suomi on tukenut innovaatio-ohjelmia muun muassa Mosambikissa, Vietnamissa ja eteläisessä Afrikassa.

Kuva: Teemu Seppälä, grafiikka: Juho Hiilivirta

0 kommenttia on “Nuoret innostuivat startupeista”

 1. Marko

  Löytyykö tästä englanninkielistä versiota?

  1. Minttu-Maaria Partanen

   Hei Marko, valitettavasti tulostekstejä ei ole muilla kielillä kuin suomeksi.

  2. milma

   Hei Marko, nyt kaikki tulokset löytyvät myös englanniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liity Kehitylehden uutiskirjeen tilaajaksi ja saat uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje