Tohtorinhattu päähän

​”Maisteriohjelma on ainutlaatuinen mahdollisuus Eritreassa. Voin hyödyntää oppimaani opetuksessani, joten ohjelmasta on hyötyä niin minulle kuin korkeakoulullenikin. Haaveilen myös tohtorintutkinnosta”, kertoo eritrealainen geoinformatiikan opiskelija. Maisteriohjelma luotiin osana Suomen ja Eritrean välistä korkeakoulujen kehitysyhteistyöohjelmaa vuosina 2015–2018.

Korkeakoulutusta kehittämällä luodaan uusia koulutusmahdollisuuksia ja tulevaisuudennäkymiä Eritrean nuorille. Maan koulutus kaipaa paljon kehittämistä. Esimerkiksi tohtoriohjelmia ei ole lainkaan ja maisteriohjelmiakin vain vähän. Kirjallisuuden saatavuus on rajallista ja sähköä voi olla vain muutama tunti päivässä. Internet on tarjolla harvoille ja harvoin.

Ohjelmaan osallistui viisi suomalaista ja viisi eritrealaista korkeakoulua. Yhteistyöllä kehitettiin geoinformatiikan, metsätieteiden ja tieto- ja viestintätekniikan opetusta, opettajankoulutusta sekä yliopistokirjaston digitalisointia. Ohjelma keskittyi Eritrean kansallisen kehityksen kannalta keskeisimpiin aloihin ja se oli yksi ensimmäisistä oven avauksista kansainvälisesti eristäytyneeseen maahan.

Lue, miten koulutusta Eritreassa parannetaan

Kuva: Angesom Teame, grafiikka Juho Hiilivirta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *