Uraohjausta 2,5 miljoonalle

”Teen työhakemuksia melkein joka päivä. Fuzu tekee työnhausta helppoa ja pitää kartalla siitä, mitä on tarjolla. Kun luo Fuzuun profiilin, palvelu etsii sopivat työpaikat ja lähettää niistä viestejä”, sanoo sisäänostajan työstä haaveileva nairobilainen Gregory Oyolo.

Nuorisotyöttömyys on suuri ongelma Keniassa. Aiemmin tilannetta vaikeutti entisestään, että työnhakijat eivät usein edes tienneet avoimista työpaikoista tai mahdollisista urapoluista. Vuonna 2015 suomalaisvoimin julkaistu työllistymis- ja urakehityspalvelu Fuzu muutti tilanteen. Netissä toimiva palvelu yhdistää työnhakijat ja yritykset, jotka saavat palvelun kautta yhteyden osaaviin työnhakijoihin. Työnhakijoille palvelu tarjoaa työpaikkojen lisäksi uraohjausta, oppimateriaaleja ja vinkkejä työnhakuun. Vuoden 2017 lopussa palvelua oli käyttänyt yli 2,5 miljoonaa kenialaista.

Vuonna 2018 Fuzu palvelu toimi jo Keniassa, Ugandassa, Somaliassa ja Tansaniassa. Seuraavien viiden vuoden aikana palvelu on tarkoitus laajentaa myös muualle Afrikkaan. Maanosan työmarkkinoille tulee vuosittain miljoonia uusia työnhakijoita, kaiken kaikkiaan yli 700 miljoonaa seuraavan 25 vuoden kuluessa. Fuzu sai vuonna 2016 lainaa kehitysrahoitusyhtiö Finnfundilta, josta Suomi omistaa valtaosan. Myös Suomen rahoittama innovaatiorahoitusohjelma BEAM ja liikekumppanuusohjelma Finnpartnership tukivat Fuzua.

Lue lisää Fuzusta

Kuva: Mikko Kiviluoto, grafiikka: Juho Hiilivirta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *