65. Uraohjausta 800 000:lle

”Teen työhakemuksia melkein joka päivä. Fuzu tekee työnhausta helppoa ja pitää kartalla siitä, mitä on tarjolla. Kun luo Fuzuun profiilin, palvelu etsii sopivat työpaikat ja lähettää niistä viestejä”, sanoo sisäänostajan työstä haaveileva nairobilainen Gregory Oyolo.

Nuorisotyöttömyys on suuri ongelma Keniassa. Aiemmin tilannetta vaikeutti entisestään se, että työnhakijat eivät usein edes tienneet avoimista työpaikoista. Vuonna 2013 suomalaisvoimin perustettu työnhakupalvelu Fuzu muutti tilanteen. Netissä toimiva palvelu yhdistää työnhakijat ja yritykset, jotka saavat palvelun kautta suoran yhteyden osaaviin työnhakijoihin. Työnhakijoille palvelu tarjoaa uraohjausta ja vinkkejä CV:n tekemiseen. Palvelua on käyttänyt jo yli 800 000 kenialaista.

Fuzun on tarkoitus laajentua myös muualle Afrikkaan, sillä maanosan työmarkkinoille tulee vuosittain miljoonia uusia työnhakijoita. Kun nuoret pääsevät töihin, tarve kotimaasta lähtemiseen vähenee. Tämä ehkäisee osaltaan muuttoliikettä. Fuzu on saanut lainaa kehitysrahoitusyhtiö Finnfundilta, josta Suomi omistaa valtaosan. Myös Suomen rahoittama innovaatiorahoitusohjelma BEAM ja liikekumppanuusohjelma Finnpartnership ovat tukeneet Fuzua.

Lue lisää Fuzusta

Kuva: Mikko Kiviluoto, grafiikka: Juho Hiilivirta

Kehityspoliittinen painopiste Talous ja työ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *