Viljelijöiden elinkeino pelastui

Kuumassa ja kosteassa kasvihuoneessa kasvaa riveittäin ruusuja. Kukkien viljely tuo toimeentulon 8500 ugandalaiselle. Heistä 80 prosenttia on naisia. Ugandan kukkaviljelijöiden ja heidän perheidensä toimeentulo kuitenkin vaarantui, kun EU pysäytti kukkien maahantuonnin niistä löytyneiden tuholaisten takia. Useiden järjestöjen yhteistyöohjelma Standards and Trade Development Facility (STDF) tuki kukkaviljelijöiden ja Ugandan viranomaisten yhteistyötä, jotta ongelma saataisiin ratkaistua.

STDF auttoi kouluttamaan 100 tutkijaa ja 10 tarkastajaa Ugandassa vuosina 2012–2015. He kehittivät viljelytoimintaa niin, että tuotteet saatiin vastaamaan kansainvälisiä kasvinterveysvaatimuksia. Tämä turvasi tuotteiden pääsyn takaisin kansainvälisille markkinoille, ja viljelijöiden toimeentulo parani. Lisäksi projekti onnistui muun muassa vähentämään työntekijöiden altistumista hyönteistorjunta-aineille.

Suomi tukee STDF:ää, joka auttaa kehitysmaita parantamaan kasvinterveyttä sekä työntekijöiden työterveyttä ja -turvallisuutta. Työ tukee kestävää talouskasvua ja ympäristönsuojelua, vähentää köyhyyttä sekä lisää ruokaturvallisuutta.

Lue lisää STDF:stä

Kuva: STDF, grafiikka: Juho Hiilivirta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *