Kolumni
Tekoäly on mahdollisuus myös kehittyvissä maissa
Strateginen lähestymistapa, sääntely, koulutus ja infrastruktuuri ovat avainasemassa, jotta kehittyvät maat voivat maksimoida tekoälyn hyödyt ja minimoida riskit.
Rauha on ruma sana?
Vaikka Ukrainan kohdalla on hyvin vaikea puhua tällä hetkellä tiestä rauhaan, kestävän rauhan edellytyksistä on silti voitava puhua.
Lukutaito nakertaa pakkovaltaa Afganistanissakin
Kestäviä oppimistuloksia tuottava laadukas koulujärjestelmä on rakennettava paikallisesti omin voimin.
Kolonialismin perintö koskettaa myös suomalaisia
Se, että suomalaiset ovat joskus olleet sorrettuja tai altavastaajia, ei sulje pois suomalaisten osallisuutta kolonialismiin ja rasistiseen perintöön.
Afganistanin naiset pyytävät: ”Älkää unohtako meitä!”
Rajoituksista huolimatta Afganistanissa on naisia, jotka vastustavat talibaneja julkisesti. He eivät halua samanlaista tulevaisuutta varsinkaan tyttärilleen.
Ukrainan sodan ympäristötuhot uhkaavat jättää pitkän jäljen
Puuttumalla ympäristövahinkoihin viimeistään jälleenrakennuksen aikana estetään pitkittyviä haittoja ihmisten ja ekosysteemien hyvinvoinnille.
Krokotiilinkyyneleet eivät Kongon lapsia auta
Ilmastokriisistä kärsivät eniten lapset ja muut haavoittuvimmat ihmisryhmät globaalissa etelässä. Heitä auttaisivat kansainväliset sopimukset, kiertotalous ja kehitysyhteistyö, kirjoittaa vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen Sitrasta.
Kehitysyhteistyön valta-aseman ymmärtäminen tekee kipeää
Kehitysyhteistyössä etenkin naiset ja muut kriiseistä eniten kärsineet on osallistettava toimintaan jo suunnitteluvaiheessa, kirjoittaa Ujuni Ahmed.
Suomi tarvitsee niin koulutettuja osaajia kuin myös muitakin maahanmuuttajia
Uussuomalaisilla on meille paljon annettavaa, jos vain luomme toimivat edellytykset maahanmuuton onnistumiselle, Ismo Söderling kirjoittaa.