Pääkirjoitus
Puhuiko joku linnuista?
Jokaisella lajilla on oma tärkeä paikkansa luonnon ekosysteemeissä. Siksi ei ole samantekevää, miten niin tarpeellista vihreää siirtymää toteutetaan.
Kehitysyhteistyö on keino, ei päämäärä
Tavoite on, että kumppanimaat itse pystyvät vastaamaan kansalaistensa hyvinvoinnista ja yhteiskuntansa toimivuudesta.
Ilman vettä ei ole elämää
YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on arvioinut, että vuoteen 2025 mennessä kaksi kolmasosaa maailman väestöstä asuu alueilla, joissa kärsitään ajoittain veden puutteesta.
Ruokakesän kynnyksellä kestävästi ja vastuullisesti
Valtaosa kuluttamamme ruoan monimuotoisuusvaikutuksista kohdistuu Suomen ulkopuolelle. Myös vesijalanjälkemme ulottuu laajalti ulkomaille.
Pääkirjoitus: Ilmastokriisillä ja koronapandemialla on paljon yhteistä
Kun rikkaat maat kiistelevät ilmastorahoituksesta kehittyville maille ja varmistavat itselleen ylimäärin koronarokotteita, kriisien vaikutukset tuntuvat eniten kaikista köyhimpien ihmisten elämässä.
Maailman kriisit ja konfliktit koettelevat tulevaisuudenuskoa
Päivittäisen uutisvirran ja kriisien yli on kuitenkin rauhoittavaa nähdä, että pitkällä aikavälillä maailma on kehittynyt parempaan suuntaan. Elämme monin tavoin paremmalla maapallolla kuin sata vuotta sitten.
Muuttoliike vähentää köyhyyttä kehittyvissä maissa
Maastamuuttajan tulotaso keskimäärin nousee, ja paluumuuttaja tuo lähtömaahansa osaamista, uutta teknologiaa ja investointeja.
Afrikka varautuu tulevaan kehittämällä omaa rokotetuotantoa
Rokotetoimitusten hitaus ja patenteista käydyt kiistat ovat osoittaneet Afrikan johtajille, ettei vanhoihin avunantajiin kannata luottaa seuraavassa pandemiassa.
Valtioiden välinen rokote-eriarvoisuus maksaa ihmishenkiä ja rahaa – vaikka omat kansalaiset olisikin rokotettu
Maaliskuun alussa tätä kirjoittaessa valtaosa israelilaisista on saanut ainakin ensimmäisen annoksen koronavirusrokotetta. Samaan aikaan yli sadassa maassa ei ole rokotettu lainkaan.