NRO 1 Maaliskuu 2014

Väkivalta käy kalliiksi

Parisuhdeväkivalta ei vain riko ihmisoikeuksia vaan aiheuttaa myös mittavia taloudellisia menetyksiä yksilöille ja yhteiskunnille. Väkivallan todellisen hinnan selvittäminen tehostaisi ilmiöön puuttumista.

Nicaragua: Kovan onnen kehitysohjelma

ProPemcen piti olla uudenlainen, kauppaa tukeva ohjelma pitkäaikaisessa kumppanimaassa Nicaraguassa. Lähes kaikki meni pieleen. Mitä epäonnistumisesta voisi oppia?

Ajankuva

Kehitys tuli kylään

Namibian ja Angolan rajamailla asuvat himbat antavat periksi nykyajalle. Lapset käyvät koulua ja juovat kaivovettä. Ihan kaikesta he eivät kuitenkaan luovu.

Haiti: Hidasta toipumista

Läntisen pallonpuoliskon köyhintä valtiota ovat koetelleet tuhoisan maanjäristyksen jälkeen koleraepidemia, hurrikaanit ja tulvat. Myös poliittinen tilanne on sekava.

Pääkirjoitus

Puhu minulle kehitysyhteistyöstä

Tässä lehdessä esitellään kehitysyhteistyöohjelma, jossa juuri mikään ei mennyt niin kuin pitää. Se ei ole koko kuva Suomen kehitysyhteistyöstä eikä edes Nicaraguan kanssa harjoitetusta yhteistyöstä. On tietenkin itsestään selvää, ettei kyseinen ohjelma ole koko kuva. Toisinaan kuitenkin verkkokeskusteluissa ja yleisönosastoissa vaaditaan kaiken kehitysyhteistyön lakkauttamista yksittäisen epäonnistumisen vuoksi. Erityisesti sosiaalisessa mediassa kuohuttaville uutisille on suurempi kysyntä […]