Ilman vettä ei ole elämää
YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on arvioinut, että vuoteen 2025 mennessä kaksi kolmasosaa maailman väestöstä asuu alueilla, joissa kärsitään ajoittain veden puutteesta.
YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on arvioinut, että vuoteen 2025 mennessä kaksi kolmasosaa maailman väestöstä asuu alueilla, joissa kärsitään ajoittain veden puutteesta.
Vesi on entistäkin arvokkaampi luonnonvara, ja siksi myös veteen liittyvien konfliktien ennustetaan lisääntyvän. Riitoja pyritään ehkäisemään ja ratkomaan vesidiplomatialla.
Afrikan sarvi ja Jemen ovat kärsineet jo pitkään kuivuuden ja konfliktien aiheuttamasta ruokapulasta. Paikoin vehnää ei saa edes rahalla.
Ukraina on huomattava Suomen humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön kohdemaa. Suomi antaa Venäjän hyökkäyssodan kohteeksi joutuneelle maalle myös puolustustarvikeapua.
Asukasmäärään suhteutettuna Perussa on kuollut eniten ihmisiä koronavirustautiin maailmassa. Heikosta terveydenhoitojärjestelmästä ovat kärsineet ennen kaikkea köyhät perheet.
Nigeriassa joka toinen vaihtaa kryptovaluuttoja säännöllisesti. Joku voi vaurastuakin, mutta ympäristö maksaa valuuttojen louhinnasta kovan hinnan.
Asiat sujuvat, kun ihmiset kohtelevat toisiaan kunnioittavasti, uskoo Ghanan ensimmäisen skeittipuiston perustaja Sandy Alibo.
Yhdysvaltain korkeimman oikeuden kesällä tekemällä päätöksellä on merkittäviä seurauksia ympäri maailman, sanoo International Planned Parenthood Federation -järjestön vaikuttamistyön johtaja Elizabeth Schlachter.
Suurin osa maailman valtioista sallii abortin eli raskaudenkeskeytyksen vähintäänkin naisen hengen tai terveyden turvaamiseksi. Abortteja tehdään yhtä paljon sen sallivissa kuin kieltävissäkin maissa. Nykyaikaiselle ehkäisylle on tarvetta etenkin Afrikassa ja Oseaniassa.
Teknisesti järkevin ratkaisu ei aina ole käyttäjien mielestä paras, Unicefin asiantuntija Heta Kosonen sanoo. Hän etsii ja kehittää tuotteita kehittyviin maihin.
Pitkät työpäivät Lääkärit ilman rajoja -järjestön talous- ja henkilöstöosaston johdossa Madagaskarilla uuvuttivat mutta myös palkitsivat.
Rajoituksista huolimatta Afganistanissa on naisia, jotka vastustavat talibaneja julkisesti. He eivät halua samanlaista tulevaisuutta varsinkaan tyttärilleen.
Naisten perustamat yritykset muokkaavat kaatopaikkajätteestä muodikkaita takkeja, laukkuja ja muita asusteita. Raaka-ainetta riittää, sillä yksinomaan Ugandan pääkaupunki Kampala tuottaa vuosittain yli 350 000 tonnia kiinteää jätettä. Siitä vain puolet kerätään talteen, kun taas loput roskat tukkivat viemärit ja täyttävät katuojat. Kierrätyksen ohella yritykset työllistävät vammaisia naisia ja yksinhuoltajaäitejä.
Eteläisen Afrikan maissa haettiin ratkaisuja yritysten kohtaamiin haasteisiin myös päättäjien kanssa.
Myanmar ehti ottaa demokratian askeleita vain reilun vuosikymmenen ajan 50 vuotta kestäneen edellisen sotilasvallan kauden jälkeen.
Suuret monikansalliset yritykset välittävät öljyä, kaivannaisia ja maataloustuotteita mahdottomistakin maailmankolkista markkinoille. Aina bisnes ei kestä päivänvaloa, toteavat brittitoimittajat reportaasikirjassaan.
Nobel-kirjailijan romaani kertoo tansanialaisista Saksan keisarikunnan armeijassa Tansaniassa ensimmäisen maailmansodan kynnyksellä ja sen aikana.
Kenian Taitavuorilla hakataan metsää ja raivataan peltoalaa. Seurauksena alankomaiden kylät kärsivät vesipulasta. Suojelutyöllä tuhoisaa kierrettä on onnistuttu hidastamaan.