Puheenvuorot
Teknologia auttaa tehostamaan Afrikan terveydenhoitoa
Afrikkalaiset terveysteknologiayritykset voivat laajentua, jos ne aloittavat pienesti, kasvavat hitaasti ja vastaavat asiakkaidensa tarpeisiin.
Humanitaarisen avustustyön digitalisaatio ei ole vaaratonta
Digitaaliset järjestelmät ovat ratkaisevan tärkeitä kehitysyhteistyössä ja humanitaarisessa avustustoiminnassa. Ne voivat kuitenkin altistaa maailman haavoittuvimmat yhteisöt äkillisille riskeille.
Korona uhkaa tyttöjen koulutusta Afrikassa
Koulutus on rauhan, vakauden, taloudellisen menestyksen ja sosiaalisen edistyksen perusta. Siksi nykyisessä kriisien maailmassa etenkin tyttöjen koulutukseen on sijoitettava kiireesti lisää rahaa, kirjoittaa Yasminen Sherif.
Afrikan on itse ryhdyttävä hillitsemään pääomapakoa mantereelta veroparatiiseihin
Laittomat rahavirrat ryöstävät hallituksilta varoja, joita tarvitaan kansalaisten julkisiin palveluihin, kuten koulutukseen ja terveydenhuoltoon, kirjoittavat Carlos Lopes ja Ricardo Soares de Oliveira.
Ilmastonmuutoksen torjunnassa nettonolla ei tarkoita nollaa
Hallitusten ja yritysten on hylättävä viherpesustrategiansa kertaheitolla. Sen sijaan tarvitaan todellisia ratkaisuja ilmastokriisin ja luontokadon torjumiseksi, kirjoittavat Maureen Santos ja Linda Schneider.
Maailmanpankki luopui maiden rankkaamisesta yritystoiminnan helppouden perusteella – mitä tilalle?
Maailmanpankki on ilmoittanut, ettei se enää jatka Doing Business -raporttien julkaisemista. Raportit listasivat maita paremmuusjärjestykseen yrityksen perustamisen ja pyörittämisen helppouden perusteella.
Kansalaisuudettomat ihmiset elävät jatkuvassa ahdingossa
Maailman arviolta 15 miljoonaa kansalaisuudetonta ihmistä ovat yhä vailla perusoikeuksia. Koronapandemia on lisännyt heidän syrjintäänsä, kirjoittaa Amal de Chickera.
Tehoa köyhyyden vastaiseen toimintaan
Kehitysyhteistyöohjelmien tulisi tavoittaa nimenomaan kaikkein äärimmäisimmässä köyhyydessä elävät ihmiset, kirjoittaa BRAC-järjestön Shameran Abed.
Meillä on vastuu ilmastopakolaisista
Hiilidioksidipäästömme eivät pysähdy valtioiden rajoille. Myöskään myötätuntomme ei pitäisi toimia niin, kirjoittaa ympäristötieteilijä Bill McKibben.