Kuollut multimiljonääri pelasti seksiskandaalissa piehtaroivan Oxfamin

Catering-yritys Compass Groupin entinen toimitusjohtaja tarjoili brittijärjestö Oxfamille pelastuksen testamentissaan. The Times -lehden mukaan Richard Cousins, 58, jätti hyväntekeväisyysjärjestölle hulppeat 41 miljoonaa puntaa (45,7 miljoonaa euroa).

Cousins perheineen menehtyi uuden vuoden aattona lentokoneturmassa Australiassa.

Oxfam on ollut talousvaikeuksissa, sillä iso osa sen rahoittajista lähti lätkimään sen jälkeen kun kävi ilmi, että järjestön työntekijät olivat ostaneet seksiä Haitissa vuoden 2010 maanjäristyksen jälkitöiden yhteydessä. Aiemmin tänä vuonna järjestö ilmoitti, että sen pitää leikata menojaan 18 miljoonan euron edestä.

Cousins olisi The Sun -lehden mukaan halunnut jättää omaisuutensa pojilleen. Koska myös lapset menehtyivät, jakautuu perintö testamentissa niin, että miehen molemmat veljet saavat miljoona puntaa ja Oxfam loput 41 miljoonaa.

Alla olevassa videossa Cousins kertoo johtajuudesta ja integriteetistä.

Aiemmin tänä vuonna Ruotsi päätti tauon jälkeen jatkaa Oxfamin rahoittamista.

Tekisi mieli olla tyytyväinen siitä, että rahoittajat rankaisivat Oxfamia huonosti hoidetusta skandaalista ja siitä, että sellainen ylipäätään pääsi syntymään. Mutta esimerkiksi Ruotsin rahoittama ohjelma jeesaa 280 000 ihmistä. Ehkä heitä ei kuitenkaan pidä rankaista Haitin hirveyksistä.

Täytyy toivoa, että Oxfamin itseruoskinnalla värittynyt skarppaaminen ei nyt kuitenkaan lepsahda.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *