Valkoisen talon ja USA:n kehitysyhteistyön suhteiden puikoissa nyt Orbania ihaileva konservatiivi, joka puhuu ”LGBT-tyranniasta”

Yhdysvalloissa on puhuttu paljon siitä, millaista valtaa poliittisilla virkanimityksillä on – etenkin korkeimman oikeuden tuomarien nimitystä pidetään merkittävänä linjanvetona. Myös pienemmissä kuvioissa yksittäiselläkin viranhaltijalla voi olla väliä.

Donald Trumpin hallinto nimitti äskettäin Merritt Corriganin hoitamaan maailman suurimman kehitysyhteistyöviraston Usaidin ja Valkoisen talon välistä kommunikaatiota.

Mielenkiitoista tästä tekee, että tutkivan journalismin Propublica-sivusto kaiveli Corriganin vanhoja lausuntoja, ja sieltä löytyy kehityspoliittisesti varsin erikoisia linjauksia.

* * *

Corrigan on muun muassa kirjoittanut, että ”liberaali demokratia ei ole paljon muuta kuin kulissi sille sodalle, jota meitä vastaan käyvät tahot, jotka vihaavat meidän elämäntapaamme ja itse elämää”.

Hän on aiemmin työskennellyt Unkarin suurlähetystössä Yhdysvalloissa, ja kehunut Unkarin itsevaltaista ja äärioikeistolaista presidenttiä Victor Orbania ”läntisen sivilisaation hehkuvaksi sankariksi”.

Omasta kotimaastaan Yhdysvalloista Corrigan on todennut Twitterissä, että se on ”homoimperiumi” joka ei suvaitse yhtään yritystä , joka ei alistu ”tyrannimaiselle LGBT-agendalle”. Luonnollisesti hän on myös korostanut, että naisten pitäisi olla äitejä, vaimoja ja kodin hengettäriä.

* * *

Kun Propublica kysyi Usaidilta, mitä mieltä siellä ollaan uuden korkean tason työntekijän ajatuksista, tiedottaja Pooja Jhunjhunwala korosti, että Usaidilla on nollatoleranssi kaikenlaiselle syrjinnälle, ja kaikkien työntekijöiden on kohdeltava toisia kunnioittavasti.

Näin ulkoa tarkastellen täytyy kuitenkin todeta, että voi olla hankalaa toteuttaa kestävän kehityksen tavoitteita, jos on tasa-arvoa ja demokratiaa vastaan. Yksinvaltaisia diktaattoreja sentään kehitysmaistakin löytyy, eli Corriganille riittää sentään ihailun kohteita.

Usaidin slogan on ”From the American People”. Vaikka Yhdysvalloissa on ilmeisesti kohtuullisen paljon ihmisiä, jotka jakavat Corriganin asenteet, varmaan ihan tällaisten arvojen levittämistä ei ole ajateltu slogania muotoiltaessa.

Kuva: Usaid Guatemala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liity Kehitylehden uutiskirjeen tilaajaksi ja saat uusimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje