Afrikassa edelleen epävakaata
Talouskasvu lisää Afrikassa rauhaa vain, jos vauraus tulee oikeista lähteistä, kuten maatalouden tuottavuuden kasvusta, World Peace Foundationin johtaja Alex de Waal sanoo.
Talouskasvu lisää Afrikassa rauhaa vain, jos vauraus tulee oikeista lähteistä, kuten maatalouden tuottavuuden kasvusta, World Peace Foundationin johtaja Alex de Waal sanoo.
Vain kolme vuosikymmentä, ja afrikkalaisia on kaksi kertaa enemmän kuin nyt. Afrikka ja Eurooppa hyötyvät hallitusta ja laillisesta maahanmuutosta.
Tanskalainen kirjailija Hans Christian Andersen kertoi aikoinaan keisarista, joka teetti itselleen mitä upeampia pukuja. Hän ei tosin niitä itse nähnyt, sillä vaatturin mukaan siihen kykeni vain keisarikunnan älymystö. Keisari häpesi alastomuuttaan, mutta ääneen hän ylisti olematonta pukuloistoaan. Samaa tekivät hänen virkamiehensä ja alamaisensa.
He rakentavat, siivoavat, pyykkäävät ja poimivat appelsiinit. Moni työ jäisi tekemättä ilman maailman 150 miljoonaa vierastyöläistä.
Laura Kihlström työskenteli miesten parissa ja löysi itsestään tasa-arvoisen johtajan.
Yhä useampi maaseudun asukas saa sähkön hajautetuista, uusiutuvan energian ratkaisuista.
Folke Sundman imi verenperintönä maailmanparannuksen ja pasifismin. Eläkkeelle ammattiaktivisti jäi ulkoministeriöstä, vaikkei edes tahtonut virkamieheksi.
Bangladesh är bland de allra första att känna av ett förändrat klimat. Människor tvingas från sina hem på landsbygden, de flyttar till snabbväxande städer som Dhaka. Men lösningar håller också på att tas fram.
Uudenlainen sähköinen rekisteri voi kitkeä korruptiota, taata maaoikeudet ja helpottaa rahansiirtoja kehitysmaissa. Ainakin YK:n lastenrahasto Unicef sijoittaa siihen.
Korruptio on konfliktien syy eikä seuraus. Siksi se on kansainvälinen turvallisuusuhka.
Saharan eteläpuolinen Afrikka on maailmankolkista köyhin. Edistysaskelista huolimatta joka kahdestoista lapsi kuolee ennen viidettä syntymäpäiväänsä. Samaan aikaan kasvava osa kehitysrahoituksesta kanavoidaan mantereelle veroparatiisien kautta.
Ulkoministeriössä pohditaan, mihin finanssisijoituksiin varatut rahat tulisi käyttää. Viime vuonna Suomen hallitus päätti muuttaa osan kehitysyhteistyön lahja-avusta laina- tai sijoitusmuotoiseksi tueksi kehitysmaille. Niin kutsuttuihin kehityspoliittisiin finanssisijoituksiin on varattu vuosittain 140 miljoonaa euroa vuoteen 2019 saakka. Kuluvana vuonna valtion kehitysrahoitusyhtiö Finnfund saa 130 miljoonan euron rahoituksen. Loput sijoitetaan rahoitusyhtiö Inter-American Investment Corporationiin (IIC), joka rahoittaa yksityisiä […]
Ugandassa parannetaan lasten kouluoloja ja muotoillaan kehitysyhteistyön toimintamallia.
Kenialaiset ja vietnamilaiset oppivat, kuinka hallintoa voi painostaa keräämään verotuloja.
Suomalaiset yritykset osallistuvat Afrikan sähköistämiseen. Teknologista osaamista on, mutta asiakkaille pitäisi tarjota myös rahoitusta.
Yli 600 miljoonaa ihmistä elää ilman sähköä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Energiavarat ovat huomattavat, mutta rohkeita sijoittajia on vielä liian vähän.