Tutkija varoittaa, että laki kehitysyhteistyön tasosta houkuttelee rahalle uusia jakajia. Jos apua joudutaan leikkaamaan, ei painopiste ehkä enää olekaan köyhyyden vähentämisessä.
Puoli vuosisataa sitten Bangladesh oli kliseinen kehitysmaa. Viisikymppinen valtio on onnistunut parantamaan ihmisten elämää, mutta aitoon demokratiaan on vielä pitkä matka.
Etenkin demokratian peruspalikoita kuten ihmisoikeuksia ja kansalaisyhteiskuntaa kannattaa tukea, sanovat Wider-instituutin tutkijat. Eteenpäin menevää demokratiaa on tehokkaampi auttaa kuin taaksepäin luisuvaa.
Arvioinnin kohteet kertovat mielellään asiat parhain päin. Mutta kehitysyhteistyössä pitää uskaltaa myös kritisoida hankkeita, vaikka se tarkoittaisi niiden loppua, sanoo tutkija Bridget Bwalya Umar.
Kolmikantayhteistyö perinteisten avunantajien kanssa kiinnostaa Kiinaa. Se mainitsee ensimmäistä kertaa nyt linjauksissaan genderin ja hyvän hallinnon.
Kun turismi hiipui, katosivat valvovat silmät, ja salametsäjäillä on helpompaa. Salametsästyksen vyyhti on kuitenkin monimutkainen, ja usein syytetään vähän väärää puuta.
Väkirikkaat maat saavat kehitysapua vähemmän henkeä kohden kuin pienet. Ajatushautomo CGD:n laskujen mukaan enemmän apua tulisi kohdentaa Nigeriaan ja Kongoon, mutta myös muualle Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan.