19.09.2019

Sademetsää pitää suojella, mutta Amazon ei ole maailman keuhkot

Toisin kuin julkisesta keskustelusta voisi päätellä, metsäkato Amazonissa on keskipitkällä aikavälillä vähentynyt, eivätkä tämän vuoden palot ole historiallisen suuret. Hapentuotannossa metsä ei ole merkittävä tekijä, mutta hiilen vapautuminen ilmakehään on silti huolestuttavaa.

06.09.2019

Erkki Liikanen: Kansanedustajien pitää mennä Afrikkaan

Valtiomies kirjoittaa muistelmissaan, kuinka lahjoitti talvisaappaansa Namibian itsenäistymistaisteluihin ja yritti selittää nuorelle Kimmo Sasille, ettei apu menisi aseisiin. Liikanen tarjoaa myös opit siihen, mitä kehitykseen tarvitaan.

30.08.2019

Kun karamojong-miehet patistettiin maanviljelijöiksi, naiset kärsivät

Ugandassa elävä paimentolaiskansa elää murrosta. Perinteinen paimentamiseen ja osin myös karjavarkauksiin nojaava elämänmuoto ei enää käy. Miehet eivät kuitenkaan halua tarttua kuokkaan, usein käteen löytyy mieluummin pullo, sanoo Afrikka-instituutin vieraileva tutkija.

23.08.2019

Keskitymmekö liikaa tulosten mittaamiseen?

Ajatushautomo ODIn tutkija Tiina Pasanen nostaa blogissaan esiin tärkeän kysymyksen: Onko kehitysyhteistyön mittaaminen, tilastointi ja raportointi jo niin överiä, että se haittaa työntekoa?

24.06.2019

Onko kehitysyhteistyöllä ongelma rasismin kanssa?

Ajattelemmako salaa, että afrikkalaiset eivät saa pidettyä asioita kunnossa? Mietimmekö, että me valkonaamat olemme kuitenkin vähän parempaa väkeä? Päästämmekö me rodullistettuja ihmisiä ääneen?