Miten käy kehitysliikkeen?
Kehitys-Salminen-blogin viimeiseksi jäävässä tekstissä Esa Salminen pohtii, tarvitaanko solidaarisuutta enää mihinkään.
Kehitys-Salminen-blogin viimeiseksi jäävässä tekstissä Esa Salminen pohtii, tarvitaanko solidaarisuutta enää mihinkään.
Hyviä tietolähteitä ovat ajatushautomot ja alan mediat, mutta omaa uteliaisuutta ei korvaa mikään.
Brittiläisen ajatushautomon ODIn mukaan niin sanotun Ruanda-mallin kustannus on Britannialle noin kaksi miljoonaa puntaa turvapaikanhakijaa kohden.
Matemaattinen malli paljastaa, kuinka pitkään konfliktit näkyvät kansantalouksissa. Tutkijan mukaan olisi ensiarvoista tukea kriisimaita, etteivät ne jäisi konfliktiansaan.
Haastattelututkimus paljastaa rasistisia ajattelumalleja ja luottamuspulaa kehitysyhteistyössä Tyynenmeren saarilla. Kun valkoiset lähtivät, paikallisiin oli pakko alkaa luottaa.
Venäjä on aktiivinen monissa Afrikan maissa. Silti lännessä Venäjää katsotaan niin pelokkaasti, että helposti sen vaikutusvaltaa liioitellaan.
Eswatiniin keskittyvä tietovuoto paljastaa haavoittuvuuksia veronkierron ja korruption tutkimisessa. Myös pankit voisivat skarpata otettaan.
Opposition yhteistyö, etninen politikointi ja populismi sekä digitaaliset välineet ovat auttaneet oppositioita vaalivoittoihin, kirjoittaa tutkija Nic Cheeseman.
Väestökeskustelussa ollaan uudella tavalla huolissaan syntyvyydestä, vaikka maailmassa ihmisiä riittää. Hyvä elämä planeetan rajoissa ei kuitenkaan tarvitse erityisesti valkoisia suomalaisia.