Lue näköislehti (PDF, 4,03 MB)

NRO 1 Maaliskuu 2017

Haastattelu

Professori tuulettaa ajatuksia

Kestävyystieteen professori Helena Kahiluoto veisi Euroopan lantaa Afrikan pelloille. Silloin sadot lisääntyisivät ja aliravitsemus, rehevöityminen ja väkivalta vähenisivät.

Ajankuva

Yksi Afrikka

Rotusortohallinnon aikana valkoinen väestö asutti Yeovillen kaupunginosaa Johannesburgin keskustassa. Kun valta vaihtui, alueelle muutti mustia eteläafrikkalaisia kaupungin laitamilta ja maaseudulta. Tänään Yeovilleen suuntaavat afrikkalaissiirtolaiset eri puolilta mannerta. Kaupunginosasta on muotoutunut Afrikka pienoiskoossa.

Pinnalla

Afrikalla eniten hävittävää

Donald Trump on presidenttinä luvannut ajaa ennen kaikkea Yhdysvaltain etua. Afrikassa ja YK:ssa jännitetään, mitä se tarkoittaa kehitysyhteistyölle ja sen rahoitukselle.

Haastattelu

Parempi kuva Afrikasta

Laiton maahanmuutto ja terrorismi hiertävät Euroopan unionin ja Afrikan suhdetta. Jotain on tehtävä, sanoo EU:n Afrikka-päällikkö Koen Vervaeke

Sarjakuva

Työtä riittää Afrikan unionissa

”Onnea vain saapuvan postin selvittämiseen”, toivottaa Afrikan unionin komission eteläafrikkalainen puheenjohtaja Nkosazana Dlamini-Zuma tšadilaiselle seuraajalleen Moussa Faki Mahamatille.