NRO 3 Lokakuu 2014

Haastattelu

Libya tarvitsee maailman apua

Suomi voisi auttaa Libyaa perusopetuksen ja terveydenhoitojärjestelmän uudistamisessa, Libyan Tiede-, tutkimus- ja innovaatiohallituksen pääjohtaja Nureddin Ashammakhi sanoo.

Pääkirjoitus

Hyviä uutisia kehitysmaista

Tätä kirjoittaessani ulkomaanuutisia hallitsee kolme asiaa: Ukraina, terroristijärjestö Isis ja Ebola. Moni iso uutinen on jäänyt kertomatta. Suomalaisissa tiedotusvälineissä en esimerkiksi juurikaan ole nähnyt uutisia siitä, että tänä vuonna Välimerellä on hukkunut enemmän Eurooppaan pyrkiviä siirtolaisia kuin koskaan aikaisemmin, tai että Libyan parlamentti pakeni syyskuussa sekasortoisesta pääkaupungista kreikkalaiselle matkustajalautalle. Entä vieläkö muistatte terroristijärjestö Boko Haramin […]

Suuntaviivat kehitykselle

Äärimmäinen köyhyys ei olisi puolittunut ilman yhteistä ja selvää yleissuunnitelmaa, YK:n vuosituhatkampanjan johtaja Corinne Woods sanoo.

Kolumni

Vuosituhannen lupaus

Vuosituhattavoitteet ovat vain moraalisesti sitova sopimus, joka näyttää toimivan, kirjoittaa presidentti Tarja Halonen.

På svenska

Kvinnor i enad front

Kvinnliga peshmerga-soldater är beredda att offra sina liv för att försvara Kurdistans gränser mot Islamiska Staten (IS). Men det finns även saker att slåss för i det kurdiska samhället.

Kenia: Tähtäimessä somalit

Viime keväänä Kenian hallitus aloitti valtavan terrorismin vastaisen operaation. Sen uhreiksi joutuivat tuhannet syyttömät ihmiset, joista valtaosa oli somaleja.

Ajankuva

Aloitamme uuden elämän

Irakilainen Qusay, 10, pakeni äitinsä kanssa Syyriaan kahdeksan vuotta sitten. Nyt hän asuu YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n hätämajoituskeskuksessa Romaniassa ja odottaa lähtöä Yhdysvaltoihin. Yli 400 000 irakilaista elää pakolaisina, suurin osa naapurimaissa.

På svenska

Argentina: Latinamerikas nya medelklass

Ingenstans minskar ojämlikheten så snabbt som i Latinamerika. Argentina har lyckats allra bäst med att kombinera tillväxt och fattigdomsbekämpning. Men den nya medelklassen kämpar ständigt på nödens rand.

Rauhan asialla

Pohjois-Karjalan rauhaan palannut Tarja Cronberg kirjoittaa kirjaa Euroopan unionin ulkopolitiikasta. Hän kaipaa EU:lta kokonaisnäkemystä kehityksen, rauhan ja talouden kysymyksiin.