Ugandalaisnaiset hakevat nyrkkeilysalilta voimaa arkeen
Naiset harjoittelevat säännöllisesti nyrkkeilykerho Rhinon salilla Katangan slummissa Ugandan pääkaupungissa Kampalassa. Treeni opettaa kurinalaisuutta ja itsepuolustustaitoja, jotka auttavat selviytymään vaativassa arjessa.
Tahmean kullan maa – kaksi kolmasosaa arabikumista tuotetaan Sudanissa
Akasiapuun pihka tunnetaan arabikumina, jota tarvitaan sakeuttamisaineena virvoitusjuomissa, makeisissa ja leivonnaisissa. Sitä käytetään myös lääkkeissä, maaleissa ja kosmetiikassa.
Verkkoyhteys parantaa opiskelumahdollisuuksia pakolaisleirillä
Nakivalen pakolaisleirillä Etelä-Ugandassa lapset käyvät koulua kojuissa, joiden sisäpilareihin on asennettu sateenkestäviä taulutietokoneita. Langaton verkkoyhteys toimii aurinkosähköllä.
Terveyttä kyliin Malawissa
Lapset ja äidit rokotetaan, koululaiset oppivat pesemään kätensä, kyläläiset saavat puhdasta juomavettä. Punaisen Ristin terveystyö tuottaa tulosta Malawissa.
Etiopia kierrättää muovipulloja
Keskivertoetiopialainen kuluttaa vuodessa kolmisen kiloa muovia, josta osa on kertakäyttöisiä juomapulloja. Sadan miljoonan ihmisen maassa se tarkoittaa valtavasti muovijätettä, jota on alettu nyt kerätä ja käsitellä uusiomuovin raaka-aineeksi.
Bangladesh kulkee kaksilla raiteilla
Bangladeshissa talous kasvaa ja väki vaurastuu. Samaan aikaan enemmistö maan väestöstä elää köyhyydessä maaseudulla tai kaupunkien slummeissa.
Kestävästi eteenpäin Keniassa
Mitä tarkoittaa kestävä kehitys ja miltä se näyttää? Viisi kenialaista kertoo muutoksista arjessaan ja ympäristössään.
Musta kulta palaa
Lukuisat mongolialaiset hankkivat elantonsa maan alla ja henkensä uhalla. Laittomissa hiilikaivoksissa työskentelee jopa 2 500 henkeä.
Kotiapulaisten mitta täyttyi Mosambikissa
Pitkiä työpäiviä huonolla palkalla vailla taukoja. Väkivaltaa, pelkoa ja huolta kotona yksin olevista lapsista.
Kokot roihusivat Meskel-juhlassa
Syyskuun lopussa ympäri Etiopiaa vietettävän ortodoksikristittyjen Meskel-juhlan taustalla on vanha kristillinen legenda, jonka mukaan Rooman keisarin Konstantinus Suuren äiti Pyhä Helena löysi vuonna 326 Jerusalemista ristin, jolle Jeesus oli kolme vuosisataa aikaisemmin naulittu. Pyhälle Helenalle oli näyssä kerrottu, että jos hän sytyttäisi kokon, siitä nouseva savu johdattaisi hänen paikalle, johon alkuperäinen risti oli haudattuna.