Yksityinen: Puolivuosisataa suomalaisosaajia maailmalla
Vuonna 1965 ensimmäinen suomalainen apulaisasiantuntija lähti YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestöön FAOon.
Sivusto arkistoitu
Kehitys-Utveckling 2014–2024
Viimeinen päivitys: 26.7.2024
Vuonna 1965 ensimmäinen suomalainen apulaisasiantuntija lähti YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestöön FAOon.
Vaadimme vettä! Täältä pesee! Hallitus löyhkää! Tässä lisää kyyneleitä! Sähköä, kiitos! Valoa, olkaa hyvät!
Inkeri Kantola lähtee YK:n apulaisasiantuntijaksi ruokapulasta kärsivään maahan.
Kehitysmaissa liikenne tappaa enemmän kuin malaria. Ugandalainen firma on haistanut markkinaraon: sen älypuhelinsovelluksella tilataan turvallisia kaupunkikyytejä.
Afrikkalaisen paluumuuttajan on päivitettävä suhdeverkostonsa, jos hän haluaa menestyä kotimaassaan yrittäjänä.
Noin 350 kansanedustajaa kehitysmaista on oppinut keskustelemaan toistensa kanssa Suomessa.
Suomalainen verottaja ryhtyy auttamaan afrikkalaista kollegaansa hyötymään maansa luonnonvaroista. Verotuskyvyn vahvistaminen on yksi Suomen kehityspolitiikan uusista painopisteistä.
Kehitysrahoitusyhtiö Finnfund ohjaa uutta pääomaansa erityisesti uusiutuvaan energiaan kehitysmaissa.
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Antto Vihma uskoo, että Pariisin kokouksessa syntyy korkeintaan jonkinlainen julistus.
Kolumbian konflikti on kestänyt yli 50 vuotta. Maansisäisiä pakolaisia on kuusi miljoonaa ja kuolonuhreja 220 000. Kolumbian hallitus ja Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) -sissit neuvottelevat rauhasta. Alustavaan sopuun on päästy maaoikeuksista, huumekaupan lopettamisesta ja kapinallisten poliittisista oikeuksista rauhanneuvottelujen jälkeen. Viralliset neuvottelut toiseksi suurimman sissiryhmän, Ejercito de Liberacion Nacionalin (ELN) kanssa eivät ole vielä alkaneet. Myös oikeistolaiset puolisotilaalliset joukot jatkavat toimintaansa. Chocón maakunta Kolumbian luoteisosassa on yksi konfliktin päänäyttämöistä.
Vuodet ennen koulua ovat ratkaisevia lapsille, joilla on heikot lähtökohdat. Myanmarissa heitä on paljon. Siksi Suomi tukee maan varhaiskasvatuksen kehittämistä.
Minna Halme oli etujoukoissa, kun alettiin puhua yritysvastuusta ja köyhyyttä vähentävistä innovaatioista. Nyt vastuullisen liiketoiminnan professori etsii ”seuraavaa isoa juttua”.
Ihmiskunta on päästänyt ilmakehään niin paljon hiilidioksidia, että ilmasto lämpenee. Pariisin ilmastokokouksessa suuntaa voidaan vielä muuttaa.
Nicaraguassa karsitaan kovalla kädellä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Nyt pohditaan, murhaako mies naisen vain siksi, että nainen on nainen.
Klimatet, djurarter och lokalbefolkningen hotas när Kambodjas regnskogar skövlas. Lokala aktivister har tagit upp kampen mot skogshuggarna.
Kehitysmaissa ei tarvita suuria voimalaitoksia eikä kalliita siirtoverkkoja. Niissä siirrytään suoraan edulliseen ja hajautettuun aurinkosähköön, kirjoittaa Timo Rosenlöf.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka (kok) joutui aloittamaan kautensa leikkaamalla. Hän uskoo silti, että Suomi voi saada lisää sananvaltaa kansainvälisessä kehityspolitiikassa.
Irtisanomisia, etuisuuksien leikkauksia ja supistuksia julkisiin palveluihin. Tässä ovat keskeisimmät uutisaiheet viime kuukausilta.
Työttömiksi jäävät kehitysyhteistyön ammattilaiset voisivat auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä avaamaan uusia markkinoita, ehdottaa Finpron Seppo Keränen.
nginx cache is: Disabled
WP-Redis is: Disabled
Xdebug is: Disabled
Heartbeat is: Disabled
WP-Core version: 6.5.5