Mies seisoo ja soittaa kitaraa, toinen mies istuu vihreällä muovituolilla ja kuuntelee savitalojen vierustalla. Lue näköislehti (PDF, 4,06 MB)

NRO 3 Syyskuu 2020

Pääkirjoitus

Pandemia nosti sosiaaliturvan puutteet esiin

Koronakriisin yhteydessä on luotu nopealla tahdilla mekanismeja erilaisille tulonsiirroille. Kun ohjelmat ja tekniset ratkaisut, kuten mobiilimaksujärjestelmät, on kerran otettu käyttöön, kynnys sosiaaliturvan laajentamiselle ei ole niin korkea.

Tansania varautuu tartuntatauteihin

Maailmanlaajuinen terveysturvallisuusohjelma auttaa Tansaniaa tunnistamaan ja ehkäisemään vaarallisia zoonooseja, jotka voivat tarttua ihmiseen esimerkiksi nautakarjasta.

Ajankuva

Verkkoyhteys parantaa opiskelumahdollisuuksia pakolaisleirillä

Nakivalen pakolaisleirillä Etelä-Ugandassa lapset käyvät koulua kojuissa, joiden sisäpilareihin on asennettu sateenkestäviä taulutietokoneita. Langaton verkkoyhteys toimii aurinkosähköllä. Hello World -järjestö uskoo, että tietoteknologia helpottaa opiskelua myös köyhissä oloissa.

På svenska

Fortsätter Etiopiens utvecklingskliv?

Fattigdomen i Etiopien har halveratas och läskunnigheten fördubblats jämfört med situationen i början av 1990-talet. Det som dock fortfarande plågar Afrikas näst folkrikaste stat är de etniska konflikterna.