Lue näköislehti (PDF, 4 MB)

NRO 3 Syyskuu 2017

Haastattelu

Somalian terveyspalvelut kuntoon

Somalian terveyspalvelut ovat romahtaneet vuosikymmeniä kestäneen sotimisen jäljiltä. Nyt maan hallitus haluaa rakentaa vahvan terveydenhoitojärjestelmän, joka ei tyydy vain reagoimaan konfliktien ja luonnonkatastrofien seurauksiin.

Sarjakuva

Afrikkalaisten paluu orjuuteen

Setelit vaihtavat omistajaansa, ja hiljainen joukko miehiä, naisia ja lapsia astelee portaat alas rantalaiturille. Kohta täyteen lastattu pikkuvene suuntaa Libyan pääkaupungista Tripolista Välimeren yli kohti Italiaa ja Eurooppaa, matkalaisten unelmaa.

Pääkirjoitus

Kuka kuuluu keskiluokkaan?

Jo 500 miljoonaa afrikkalaista noussut paisuvaan keskiluokkaan! Vain kuusi prosenttia Saharan eteläpuolisen Afrikan väestöstä kuuluu mantereen olemattomaan keskiluokkaan!

Myanmar: Kahvia huumepelloilta

Shanin osavaltio Myanmarissa tunnetaan oopiumiunikoistaan. Voisiko pelloilla kasvattaa huumeiden sijaan kahvia suomalaiseen makuun?

Kuka huolehtisi pakolaisista?

Maailmassa on enemmän pakolaisia kuin koskaan. Silti valtioiden on vaikea sopia siitä, kuka tarjoaisi pakolaisille turvaa ja säälliset elinolot.

Ajankuva

Hetki ilmassa

Etiopian Addis Abebassa nuoret rullalautailevat kaduilla, teillä ja nyt myös maan ensimmäisessä skeittipuistossa. Harrastus leviää hyvää vauhtia pääkaupungista maaseudun pikkupaikkakunnille.